De villa is rustig en ruimtelijk gelegen aan de oostkant van het plaatsje Château d’Olonne. Daaraan verbonden zijn de plaatsen Les Sables d’Olonne en Olonne-sur-Mer. Via goed aangelegde en bewegwijzerde fietspaden zijn ze uitstekend bereikbaar en kunt u de stadjes verkennen.

 

De badplaats Les Sables d’Olonne

De badplaats Les Sables d’Olonne heeft net als Château d’Olonne een breed zandstrand en er worden veel watersporten beoefend. In Les Sables d’Olonne vindt u sfeervolle straatjes met winkeltjes en restaurants. Flaneer over de levendige boulevard en ga lunchen op één van de terrasjes. Geniet van de authentieke streekproducten van de Vendée zoals préfou, plat, in de oven gebakken brood met knoflook en boter. Breng een bezoek aan de knusse dierentuin of verken het Château Saint-Clair met de toren van Arundel. Deze vesting huisvest een museum en u kunt de vuurtoren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de Baie des Sables. U kijkt uit over zeiljachten die in Les Sables d’Olonne hun thuishaven hebben. Rond de haven vindt u visrestaurants waar dagelijks verse vis wordt geserveerd.

 

Actief en ontspannend vanuit de villa in Château d’Olonne

De omgeving rond de villa biedt een keur aan mogelijkheden voor zowel een ontspannen als een actieve vakantie. Het azuurblauwe water van de Atlantische oceaan is vanaf onze villa op loopafstand. Vanuit hier heeft u bijna 300 kilometer aan stranden tot uw beschikking. Eindeloze stranden, duinen, bossen, heide en rotskusten vloeien in elkaar over. De rotsen van Puits D’Enfer zijn zeker een bezoek waard! De zee baant zich hier een weg door de rotspartijen. Het glooiende landschap in de streek is ideaal voor golfers. In de directe omgeving van de villa liggen maar liefst vijf verschillende golfbanen, allen met 18 holes. Iets verder gelegen, aan het Lac de Tanchet, kunt u relaxen in wellnessoord Thalassa. Het kuuroord Thalassa ligt beschut in een naaldbos en heeft een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee.

 

Cultuur en geschiedenis in Château d’Olonne

Bent u op zoek naar cultuur en geschiedenis? In de streek Vendée kunt u vele abdijen, kastelen, burchten en Middeleeuwse vestingen ontdekken. Ze liggen in een prachtig natuurlijk landschap met een rijke flora en fauna. In Les Sables d’Olonne kunt u bijvoorbeeld het klooster van Saint Nicholas bezoeken of gaan wandelen in de kasteeltuin van Château de la Pieree Levée, gelegen tussen Olonne-sur-Mer en Château d’Olonne.

 

Ervaar Château d’Olonne vanuit de lucht

Voel u letterlijk vrij als een vogel en ervaar Château d’Olonne vanuit de lucht. Wie kan er thuis zeggen dat zij met een helikopter of vliegtuigje over hun eigen villa met privé-zwembad hebben gevlogen? In de omgeving van de villa is een vliegschool gevestigd. Hier kunt u op afspraak het hele jaar door een vlucht over de Vendée boeken. Van de villa tot aan de Atlantische kust heeft u een spectaculair uitzicht over de omgeving.